bugün

entry'ler (856)

bekir pakdemirli

30 ekim 2020 izmir depreminde enkaz üzerine çıkıp, enkaz altındaki vatandaşla telefonda konuşan "tarım ve orman" bakanı. yaptığı konuşma danışmanı tarafından kayıt altına alınmıştır. sosyal medyaya atmalık poz veriyor.

büyük istanbul depremi

depremden depreme hatırlanan, yakın gelecekte gerçekleşmesi muhtemel istanbul depremi. binalar hızlı bir şekilde dönüşüme girmeli, avm yerine halk için toplanma alanları düzenlenmelidir.

2 eylül 2020 düğünlerin yasaklanması

virüs bulaştıktan sonra alınan bir karar. geçti bor'un pazarı, sür eşeği niğde'ye.

3 temmuz 2020 sakarya havai fişek patlaması

2 can kaybı, 73 yaralının olduğu patlamadır. allah yardımcıları olsun.

farmasi

değişik bir isme sahip olan kozmetik firması. vakti zamanında dr. cevdet tuna tarafından kurulmuş. ilk başlarda ilaç üretimi olarak yola çıkan cevdet tuna, sonralarda farmasi ile kozmetik sektörüne de giriş yapmış. üyelik sistemi, müdür, direktör ve satışlardan prim usulü ile bir çalışma işleyişi var. farmasi üyelik iptali için de sadece iletişim sayfasının kullanılmasını uygun görmüşler. internet üzerinde sağlıklı bilgi bulmak zor. üye olurken gayet kolay işleyen sistemler, nedense ayrılırken "mesaj at, mail gönder." şeklinde çalışıyor.

vahit kiler

"engin özkoç meclise gelirse yarım kalan işi tamamlarız." , "o alçağın kemikleri kırılmalıydı." , "dışarda o sözleri bir şahsa etsin çeker vururlar." gibi bir çok talihsiz açıklamaya imza atan kişilik. bu meclis ne ara bu hale geldi, bu kadar kalitesiz insan ne ara bir araya toplandı bilmiyorum. tarih bunları yazacak, onu biliyorum.

erdoğan bu milletin babasıdır

(bkz: toplanak allah diyek)

23 şubat 2020 iran sınırının kapatılması

iranda tespit edilen coronavirus vakasının 43'e çıkmasıyla birlikte atılan adım.
kara ulaşımı kapatılmış. demiryolu saat 17, havayolu saat 20'den itibaren kapanacakmış.

kaynak

edit: van'daki 5 hastanın sonuçları negatif çıkmış. hastalığa rastlanmamış.

23 şubat 2020 van depremi

küçümsenecek, hatta sarsıntı sırasında normal hayatın akışını bile bozmaya gerek olmayacak bir deprem. orta şiddetli. yıkıcı özelliği yok. iran devlet televizyonu herhangi bir kayıp olmadığını açıklıyor. depremin merkez üssü. türkiye’ye gelelim. 8 vatandaş 4’ü çocuk hayatını kaybediyor. deprem değil, bina öldürüyor.

23 şubat 2020 antalya depremi

merkezüssü konya derebucak olan 4.5 büyüklüğündeki depremdir. geçmiş olsun.

22 şubat 2020 libyada 3 askerin şehit olması

recep tayyip erdoğan tarafından "birkaç şehidimiz var" sözleriyle tarif edilmiştir.

atakan ın annesine yaptığı saygısızlık

olayının ne olduğunu anlamadığım bir veletin annesine yaptığı saygısızlıktır. çocuk itici, büyümüşte küçülmüş, tarif etmeye gerek yok videoda zaten nasıl bir kişilikte olduğu belli. çocuğa üstün zekalı muamelesi yapmak yerine hızlı bir şekilde tedavi ettirmeleri gerekiyor.

akp li belediyenin 20 yıldır tuvalet yapamaması

akp'li ibb'nin 20 yıldır 1 tuvaleti yapamamasıdır. malum esenler otogarı'nın organ mayfalarına ayrılmış olan, hapishaneden bozma tuvaletine imamoğlu çeki düzen verdikten sonra ortaya çıkan durumdur aslında.

sen kalk 20 yıldır insanın temel ihtiyaçlarından olan tuvaleti yapma, yapama. herif yapınca da laf et. neymiş efendim, imamoğlu'nun ilk icraati tuvaletmiş. muslukmuş. ha. hö. ulan millete sıçacak imkan tanımamışsın, herif yapınca laf ediyorsun. en basit icraati yerine getirememişsin, otogarı sikindirik adamlara teslim etmişsin, trollerine de talimat verip orda burda yazdırıyorsun muslukçu diye.

herhalde mermerci tanıdıkları falan yoktu. olsa çoktan yaptırırlardı, en kaliteli mermerleri falan kullanırlardı. her sene yıkıp yeniden yaparlardı falan. ama akp'li mermerci bulamadılarsa demekki.

(bkz: nereye sıçacaklar)

show haber

haber değeri taşımayan ne kadar gereksiz bilgi varsa haber yapan bülten. genelde portakal sevmeyen vatandaşlar tarafından takip edilir. her bültende en az 1 tiktok videosu mutlaka bulunur.

makara yapamayan erkek

makarna yapamayan kadın'ın yanında gayet normal karşılanacak durumdur.

süleyman soylu ya kel diyene soruşturma açılması

görsel

the rain netflix

gerizekalı rasmus, ondan bir tık daha gerizekalı ablası simone'un mantık hatalarıyla dolu salak salak hareketlerine tahammül edemediğim netflix dizisi. hayatta kalma, dünyanın sonu temalı dizilere bayılan ben, final sezonunu izlemeyeceğim.

the glass house

her zamanki gibi alakasız şekilde türkçeye korkunç şüphe olarak çevirilmiş, klişe bir gerilim filmi. çok büyük beklentilere girmeden sırf vakit geçirmek, hatta bir tık vaktinizi çöpe atmak için izlenebilir.

film seçememek

netflix de dahil olmak üzere ucu bucağı olmayan internet üzerinde seçemediğimiz filmlerdir. neden oluyor, nasıl oluyor bilmiyorum fakat daha önceden listeme eklediğim filmleri bile film arayışına girince izleyesim gelmiyor. daldan dala konarken saçma bir film çıkıveriyor karşınıza, amansızca bağlanıyor ve izliyorsunuz. bitince de ben ne izledim dedirtiyor adama. son film seçememe maceramızın ürünü de the glass house, imdb puanı durumun vahametini anlatıyor.

şu an okunan kitap

(bkz: dahi diktatör) bir celal şengör kitabı.